Juni 2023:

5 Juli Start Thuishuiselijke Terras Woensdagen

Op woensdag 5 juli gaan de Thuishuiselijke Terras Woensdagen van Stichting Thuishuis Harderwijk op het terras van Holy Moly op de Markt 6 weer van start.

De komende zomer maken een groep vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk, de medewerkers van Holy Moly en de gemeente Harderwijk de gezellige Thuishuiselijke Terras Woensdagen mogelijk

Iedere woensdagmorgen in de maanden juli, augustus en september willen onze vrijwilligers in de stille zomermaanden wat plezier en gezelligheid brengen aan alleengaande ouderen in Harderwijk. De Thuishuiselijke Terras Woensdagen vinden plaats op het terras van Holy Moly Cantina aan de Markt 6 te Harderwijk.

Vanaf woensdag 5 juli bent u zonder opgave van 10.30 tot 12.00 uur van harte welkom om langs te komen en aan te schuiven tijdens de Thuishuiselijke Terras Woensdagen, voor een gratis kopje koffie of thee en wat gezelligheid. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alleenstaande 60-plussers, die het moeilijk vinden de zomermaanden alleen door te komen en/of het gezellig vinden een woensdagochtend met leeftijd -of generatiegenoten door te brengen.

Wilt u graag wat meer informatie over deze of andere activiteiten van Stichting Thuishuis Harderwijk? Dan kunt u een mail sturen naar coordinator@thuishuisharderwijk.nl of bellen met de coördinator, Natascha Kruger: 06-44486054. U bent van harte welkom!

 

Maart 2023:

Op Woensdagochtend 12 april zal Stichting Thuishuis Harderwijk in samenwerking met Stichting Rondeel een eerste Thuishuiselijke Stads-Wandeltour organiseren voor alleenstaande 60-plussers. Stichting Thuishuis Harderwijk zet zich al jaren met succes in tegen eenzaamheid onder alleenstaande ouderen in Harderwijk. Zo heeft de Stichting de realisatie van Het Thuishuis aan de Anne Franklaan tot stand gebracht, bezoeken vrijwilligers alleenstaande ouderen thuis in het ThuisBezoek en organiseren de vrijwilligers van de Stichting diverse, altijd gratis te bezoeken, bijeenkomsten zoals onder anderen de Thuishuiselijke TerrasWoensdagen, de Thuishuiselijke Zondagen en de Thuishuiselijke LenteLunch, waarin de stichting altijd probeert de samenwerking met andere organisaties en ondernemers op te zoeken. Met de Thuishuiselijke Stads-Wandeltour gaat Stichting Thuishuis Harderwijk voor het eerst een samenwerking met Stichting Rondeel aan en wil de Stichting proberen met deze activiteit een andere alleenstaande oudere-doelgroep aan te spreken. In plaats van een gezellige, maar zittende bijeenkomst, zoals de activiteiten van Stichting Thuishuis tot dusver zijn geweest, zal de Thuishuiselijke Stads-Wandeltour een actievere alleenstaande 60-plusser moeten aanspreken. De Thuishuiselijke Stads-Wandeltour zal plaatsvinden op 12 april van 10.00-12.15 uur. Vanaf 10.00 verzamelen we bij Holy Moly aan de Markt 6 in Harderwijk met een kopje koffie of thee. Deelname is GRATIS. Echter stelt Stichting Rondeel een vrijwillige bijdrage aan het einde van de Stadswandeling op prijs. Opgave is verplicht, vanwege de maximale groepsgrootte. Dit kan tot en met uiterlijk 6 april. Opgave kan telefonisch via de coördinator Natascha Kruger (06-44486054) of mail naar coordinator@thuishuisharderwijk.nl

 

Januari 2023:

Op woensdag 1 februari gaan de Thuishuiselijke Winter Woensdagen van 2023 van Stichting Thuishuis Harderwijk van start. De komende woensdagen maken een groep vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk, de medewerkers van Holy Moly en de gemeente Harderwijk de gezellige Thuishuiselijke Winter Woensdagen mogelijk. Iedere woensdagmorgen in de maanden februari en maart willen onze vrijwilligers wat plezier en gezelligheid brengen aan alleengaande ouderen in Harderwijk. De Thuishuiselijke Winter Woensdagen vinden plaats in Holy Moly Cantina aan de Markt 6 te Harderwijk . Vanaf woensdag 1 februari bent u zonder opgave van 10.30 tot 12.00 uur van harte welkom om langs te komen tijdens deze Thuishuiselijke Winter Woensdagen, voor een gratis kopje koffie of thee, een praatje en wat gezelligheid. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alleenstaande 60-plussers, die het gezellig vinden een woensdagochtend met leeftijd -of generatiegenoten door te brengen en/of wat hulp kunnen gebruiken van een vrijwilliger. Meedoen is gratis en u hoeft alleen maar aan te schuiven. Wilt u graag wat meer informatie over deze of andere activiteiten van Stichting Thuishuis Harderwijk? Dan kunt u een mail sturen naar coordinator@thuishuisharderwijk.nl of bellen met de coördinator, Natascha Kruger: 06-44486054. U bent van harte welkom!

 

December 2022:

Op Dinsdag 29 November vond, na jaren van afwezigheid door de Corona-pandemie, het grote Thuishuiselijke Sinterklaasspel plaats. Dit keer anders, nieuw en grootser dan ooit. In samenwerking met het Wijkontmoetingscentrum in de De Aanleg beloofde het een heerlijk Sinterklaasmiddagje te worden. De hulppieten (vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk) waren al weken van te voren bezig met de inkoop en het betere inpakwerk van de cadeautjes en op 29 November was het dan zover; Het Thuishuiselijke Sinterklaasspel voor alleenstaande ouderen uit Harderwijk ging van start. Het was volle bak en bezoekers vochten tijdens het Sinterklaasspel om de vele pakjes. Wat soms tot grote lachbuien leidden. Iedere bezoeker ging naar huis met een pakje en een grote glimlach. Hopelijk komt Sint volgend jaar weer naar De Aanleg!?

 

Oktober 2022:

 

Succesvolle eerste Thuishuiselijke HerfstLunch

 

Vorige week Woensdag vond de eerste Thuishuiselijke Herfstlucht van Stichting Thuishuis Harderwijk plaats. Deze werd aangeboden door Holy Moly, de Gemeente Harderwijk en Stichting Thuishuis Harderwijk. De organisatie was in handen van de vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk. Vrijwilligersorganisatie Stichting Thuishuis Harderwijk zet zich al jaren in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en te voorkomen. Voor het eerst heeft de Stichting gekozen om door middel van een aangeboden lunch bij Holy Moly, nog voor de komende donkere dagen alleenstaande en alleengaande ouderen op een leuke manier in contact met elkaar te brengen. En dat is gelukt! “De aanmeldingen stroomden al vlug na de bekendmaking van deze Thuishuiselijke HerfstLunch binnen en zaten wij al spoedig op het maximum aantal personen”, aldus Natascha Kruger, coördinator van Stichting Thuishuis Harderwijk. Het doel was om mensen in contact met elkaar te laten komen, om vanuit dit eerste contact vaker met elkaar af te spreken. Bij elkaar thuis? Bij Holy Moly? Volgende week? Of wellicht wel met de kerstdagen? Als thema van de HerfstLuch werd “Durf te vragen” gebruikt en zo werden met behulp van de aanwezige vrijwilligers best wat durfvragen gesteld en ook opgelost. De sfeer die de vrijwilligers creëerden bleek er een van goud te zijn. De overige bezoekers van Holy Moly dachten dat het een verjaardagsfeestje was van iemand uit een grote familie. Echter kende het merendeel van de bezoekers van de Thuishuiselijke HerfstLunch elkaar vooraf niet. De Stichting kon geen groter compliment krijgen voor deze HerfstLunch.

September 2022:

 

!!!!!!!    DE HERFSTLUNCH = VOL   !!!!!

19 oktober HerfstLunch Thuishuis Harderwijk

Op woensdag 19 oktober om 11.30 uur zullen de vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk een Thuishuiselijke HerfstLunch organiseren bij Holy Moly aan de Markt 6 te Harderwijk voor alleenstaande ouderen uit Harderwijk. De donkere dagen komen er weer aan. “Tijdens deze gratis aangeboden Thuishuiselijke HerfstLunch proberen wij alleenstaande ouderen in contact met elkaar te laten komen en stimuleren wij dat deze ouderen elkaar in de komende winter blijven opzoeken, om zo op een gezellige manier de winterperiode door te komen”, aldus Natascha Kruger, coördinator Stichting Thuishuis Harderwijk.  Vind u het leuk en zou u willen genieten van een gezellige lunch-bijeenkomst met leeftijdsgenoten (man en vrouw)? Dan bent u van harte welkom. Wij zijn op zoek naar alleenstaande ouderen, die middels deze gratis aangeboden bijeenkomst, met heerlijke lunch, in contact willen komen met mede-alleengaanden en/of levensfase-genoten. Zou u aanwezig willen zijn? Meldt u zich dan spoedig aan! Kent u iemand? Zou u dan zo vriendelijk willen zijn de persoon te attenderen op deze HerfstLunch van Stichting Thuishuis Harderwijk?! We hebben plek voor maximaal 20 personen. Personen dienen zich uiterlijk 13 oktober aan te melden bij de coördinator van Stichting Thuishuis Harderwijk, Natascha Kruger. Per telefoon 06-44486054 of per mail: coordinator@thuishuisharderwijk.nl Let op! VOL = VOL!

 

Juli 2022:

Op woensdag 6 juli gaan de Thuishuiselijke Terras Woensdagen van Stichting Thuishuis Harderwijk op het terras van Holy Moly op de Markt 6 weer van start. De komende zomer maken een groep vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk, de medewerkers van Holy Moly en de gemeente Harderwijk de gezellige Thuishuiselijke Terras Woensdagen mogelijk. Iedere woensdagmorgen in de maanden juli en augustus willen onze vrijwilligers in de stille zomermaanden wat plezier en gezelligheid brengen aan alleengaande ouderen in Harderwijk. De Thuishuiselijke Terras Woensdagen vinden plaats op het terras van Holy Moly Cantina aan de Markt 6 te Harderwijk . Vanaf woensdag 6 juli bent u zonder opgave van 10.30 tot 12.00 uur van harte welkom om langs te komen tijdens de Thuishuiselijke Terras Woensdagen, voor een gratis kopje koffie of thee en wat gezelligheid. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alleenstaande 60-plussers, die het moeilijk vinden de zomermaanden alleen door te komen en/of het gezellig vinden een woensdagochtend met leeftijd -of generatiegenoten door te brengen. Wilt u graag wat meer informatie over deze of andere activiteiten van Stichting Thuishuis Harderwijk? Dan kunt u een mail sturen naar coordinator@thuishuisharderwijk.nl of bellen met de coördinator, Natascha Kruger: 06-44486054. U bent van harte welkom!

 

April 2022: Let op VOL!!!!  (Inschrijving gesloten)

Op woensdag 1 juni zal er een Lentelunch worden aangeboden aan alleengaande ouderen uit Harderwijk. Onze vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen. We hebben plek voor een beperkt aantal personen en dus is opgave vooraf van toepassing. U kunt zich nu al aanmelden bij de coordinator, mevrouw Natascha Kruger. (coordinator@thuishuisharderwijk.nl of 06-44486054)

 

Februari 2022:

Met ingang van Zondag 6 februari zijn onze onze Thuishuiselijke bijeenkomsten weer hervat. De Thuishuiselijke Zondagen in Holy Moly zijn iedere 1ste Zondag van de maand; 12.30-14.30 uur. De Thuishuiselijke Winter Dinsdagen vinden in de maanden Februari en Maart, iedere dinsdag (10.30-12.00 uur) plaats bij Holy Moly aan de Markt.

Wij hopen u (weer) te ontmoeten tijdens onze activiteiten.

 

December 2021:

Tijdens onze Thuishuiselijke Zondag op 5 December in Holy Moly zullen wij uiteraard aandacht besteden aan de Goedheiligman. U bent van harte welkom om mee te spelen met het Sinterklaasspel en wie weet?……Wint u nog een sinterklaascadeautje ook?!

(Helaas heeft deze activiteit, door de coronamaatregelen, geen doorgang gehad. Cadeautjes zijn door onze vrijwilligers persoonlijk thuis afgegeven aan bezoekers).

 

November 2021:

Vanaf zondag 7 november gaan wij verhuizen met onze Thuishuiselijke Zondagen. Vanaf 7 november bent u iedere 1ste zondag van de maand, vanaf 12.30 uur tot 14.30 uur, van harte welkom op onze Thuishuiselijke Zondag in Holy Moly aan de Markt 6 te Harderwijk.

 

Juli 2021:

Vanaf  woensdag 7 juli bent u (als alleengaande 60 plusser) de hele zomer door, vanaf 10.30 uur, van harte welkom op onze Thuishuiselijke Terras Woensdagen op het terras van Holy Moly aan de Markt en vanaf zondag 4 juli iedere 1ste zondag van de maand op de Thuishuiselijke Zondag vanaf 13.30 uur in Wijkontmoetingscentrum Stad aan de Houtkamp (vroegere Tinne).

 

November 2020:

5 jaar Thuishuis Harderwijk

Afgelopen vrijdag werd stil gestaan bij het 5 jarig bestaan van het Thuishuis aan de Anne Franklaan in Harderwijk. Helaas kon het door de huidige corona-maatregelen niet met een groots feest en vele gasten gevierd worden, maar uiteraard hebben de bewoners van het Thuishuis hier op corona-toepasselijk, feestelijke wijze bij stil gestaan. Deze maand was het exact 5 jaar geleden dat de eerste bewonersgroep de sleutels overhandigd kregen. Destijds werd met een mooie samenwerking van de Gemeente Harderwijk, verhuurder OMNIA en Stichting Thuishuis Harderwijk een prachtige woonvorm voor alleenstaande ouderen neergezet. Een toen nog nieuw en vooruitstrevend project, waar inmiddels al meerdere projecten van door heel Nederland zijn gerealiseerd. Een studentenhuis voor ouderen . De bewoners van Thuishuis Harderwijk mochten in 2016 zelfs de toenmalige staatssecretaris dhr. Van Rijn voor de lunch ontvangen en ook diverse televisieprogramma’s en andere media schonken graag aandacht aan deze nieuwe vorm van wonen. In het Thuishuis Harderwijk wonen zeven alleenstaande ouderen, die er voor gekozen hebben met zes andere bewoners in één groot Thuishuis te gaan wonen om eenzaamheid te voorkomen. Zij delen een grote gemeenschappelijke keuken, bijkeuken, woonkamer, hobbyruimte, logeerkamer en tuin, maar kunnen zich indien wenselijk terug trekken in hun eigen appartement, welke bestaat uit een woondeel met pantry, slaapkamer en badkamer. In de afgelopen vijf jaren hebben alle en dus ook de helaas inmiddels overleden bewoners, er “samen” hun warme en veilige “Thuis”(huis) van weten te maken. En daar is de Stichting enorm trots op!

 

De 2de versie van de Thuishuiselijke Winter Dinsdagen zijn in Februari en Maart 2020 weer een groot succes gebleken. Deelnemers zijn enthousiast en de opkomst is boven verwachting. Helaas is er, door het Coronavirus abrupt, voortijdig, een einde gekomen aan de bijeenkomsten.