April 2022:

Op woensdag 1 juni zal er een Lentelunch worden aangeboden aan alleengaande ouderen uit Harderwijk. Onze vrijwilligers zijn druk bezig met de voorbereidingen. We hebben plek voor een beperkt aantal personen en dus is opgave vooraf van toepassing. U kunt zich nu al aanmelden bij de coordinator, mevrouw Natascha Kruger. (coordinator@thuishuisharderwijk.nl of 06-44486054)

 

Februari 2022:

Met ingang van Zondag 6 februari zijn onze onze Thuishuiselijke bijeenkomsten weer hervat. De Thuishuiselijke Zondagen in Holy Moly zijn iedere 1ste Zondag van de maand; 12.30-14.30 uur. De Thuishuiselijke Winter Dinsdagen vinden in de maanden Februari en Maart, iedere dinsdag (10.30-12.00 uur) plaats bij Holy Moly aan de Markt.

Wij hopen u (weer) te ontmoeten tijdens onze activiteiten.

 

December 2021:

Tijdens onze Thuishuiselijke Zondag op 5 December in Holy Moly zullen wij uiteraard aandacht besteden aan de Goedheiligman. U bent van harte welkom om mee te spelen met het Sinterklaasspel en wie weet?……Wint u nog een sinterklaascadeautje ook?!

(Helaas heeft deze activiteit, door de coronamaatregelen, geen doorgang gehad. Cadeautjes zijn door onze vrijwilligers persoonlijk thuis afgegeven aan bezoekers).

 

November 2021:

Vanaf zondag 7 november gaan wij verhuizen met onze Thuishuiselijke Zondagen. Vanaf 7 november bent u iedere 1ste zondag van de maand, vanaf 12.30 uur tot 14.30 uur, van harte welkom op onze Thuishuiselijke Zondag in Holy Moly aan de Markt 6 te Harderwijk.

 

Juli 2021:

Vanaf  woensdag 7 juli bent u (als alleengaande 60 plusser) de hele zomer door, vanaf 10.30 uur, van harte welkom op onze Thuishuiselijke Terras Woensdagen op het terras van Holy Moly aan de Markt en vanaf zondag 4 juli iedere 1ste zondag van de maand op de Thuishuiselijke Zondag vanaf 13.30 uur in Wijkontmoetingscentrum Stad aan de Houtkamp (vroegere Tinne).

 

November 2020:

5 jaar Thuishuis Harderwijk

Afgelopen vrijdag werd stil gestaan bij het 5 jarig bestaan van het Thuishuis aan de Anne Franklaan in Harderwijk. Helaas kon het door de huidige corona-maatregelen niet met een groots feest en vele gasten gevierd worden, maar uiteraard hebben de bewoners van het Thuishuis hier op corona-toepasselijk, feestelijke wijze bij stil gestaan. Deze maand was het exact 5 jaar geleden dat de eerste bewonersgroep de sleutels overhandigd kregen. Destijds werd met een mooie samenwerking van de Gemeente Harderwijk, verhuurder OMNIA en Stichting Thuishuis Harderwijk een prachtige woonvorm voor alleenstaande ouderen neergezet. Een toen nog nieuw en vooruitstrevend project, waar inmiddels al meerdere projecten van door heel Nederland zijn gerealiseerd. Een studentenhuis voor ouderen . De bewoners van Thuishuis Harderwijk mochten in 2016 zelfs de toenmalige staatssecretaris dhr. Van Rijn voor de lunch ontvangen en ook diverse televisieprogramma’s en andere media schonken graag aandacht aan deze nieuwe vorm van wonen. In het Thuishuis Harderwijk wonen zeven alleenstaande ouderen, die er voor gekozen hebben met zes andere bewoners in één groot Thuishuis te gaan wonen om eenzaamheid te voorkomen. Zij delen een grote gemeenschappelijke keuken, bijkeuken, woonkamer, hobbyruimte, logeerkamer en tuin, maar kunnen zich indien wenselijk terug trekken in hun eigen appartement, welke bestaat uit een woondeel met pantry, slaapkamer en badkamer. In de afgelopen vijf jaren hebben alle en dus ook de helaas inmiddels overleden bewoners, er “samen” hun warme en veilige “Thuis”(huis) van weten te maken. En daar is de Stichting enorm trots op!

 

De 2de versie van de Thuishuiselijke Winter Dinsdagen zijn in Februari en Maart 2020 weer een groot succes gebleken. Deelnemers zijn enthousiast en de opkomst is boven verwachting. Helaas is er, door het Coronavirus abrupt, voortijdig, een einde gekomen aan de bijeenkomsten.